باتری موبایل از اصلی ترین اجزای گوشی می باشد. برای این که بتوانید انرژی زیادی را در باتری ذخیره کرده و استفاده کنید و کارایی گوشی خود را بالا ببرید .حتما باید از بهترین باتری ها با کیفیت بالا استفاده کنید. باتری های گوشی دارای ظرفیت های متفاوتی هستند، همچنین باتری ها ساختار بسیار پیچیدهای دارند در ادامه این مقاله میخواهیم در مورد نحوه چگونگی کار کردن باتری توضیح دهیم.
باتری ها ساختار های متفاوتی دارند و اجزای تشکیل دهنده باتری بسیار متنوع می باشد هر کدام از باتری ها کارایی خاص خود را دارند. جریان باتری ،جنس باتری، شارژ باتری و...تاثیر بسیار زیادی روی نحوه عملکرد باتری گوشی دارند.
باتری موبایل چگونه عمل می کند؟
برای داشتن یک باتری با بهترین عملکرد، باید از بهترین نوع آنها استفاده کرد. ظرفیت ولتاژ و جریان باتری گوشی بر روی عملکرد و کارایی گوشی بسیار تاثیرگذار هستند.اکثر باتری هایی ک در حال حاضر در گوشی استفاده می شود از جنس لیتیوم یونی و پلیمری هستند ،و دارای حساسیت بالایی می باشند.
ظرفیت یک باتری روی سرعت و عملکرد باتری گوشی تاثیر بسیار زیادی دارد. و هر چقدر ظرفیت باتری گوشی بالاتر باشد می تواند زمان بیشتری شارژ در خود ذخیره کند. ساختن باتری به طوری طراحی شده که انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. که بخاطر همین موضوع است که جریان در آن رخ می دهد.
باتری ها گوشی بسیار متنوع هستند ،به همین خاطر موجب این شده کارایی باتری ها با یک دیگر متفاوت باشند.از عوامل که بسیار زیاد بر روی نوع عملکرد گوشی موثر است ،قطب های باتری موبایل هستند .و با شناخت قطب های مثبت و منفی میتوان به چگونگی کارایی باتری پی برد.
اجزای تشکیل دهنده باتری گوشی
درادامه ی این مقاله قصد داریم درباره ی نحوه ی فعالیت باتری ها گوشی ،و مواد تشکیل دهنده ی باتری،را به طور مختصر شرح دهیم؛
باتری ها از آند کاتد و الکترودهایی هایی که برای انتقال دادن یون مثبت می باشند تشکیل شده است.امروزه در اکثر گوشی های هوشمند امروزی از باتری های لیتیوم یونی استفاده می شود.و از کاتد که یک نوع اکسید فلزی می باشد که عناصر تشکیل دهنده ی آنها؛نیکل،کبالت،منگنز و آهن می باشد.همچنین آند متخلخل گرافیکی لیتیوم یون هارا در برگرفته است.
فناوری هایی که برای ساخت باتری استفاده شده است بسیار پیچیده میباشد، هم چنین یکی از عوامل اصلی که ظرفیت باتری را محدود می کند چگالی و انرژی آن ها است.
علت کار نکردن باتری های موبایل
-داغ شدن زیاد باتری
- خاموش کردن ناگهانی گوشی
- استفاده از راه اندازی مجدد
- متورم گوشی موبایل
- استقاده بیش از حد گوشی
نحوه ی عملکرد گوشی
توان باتری در تولید کردن برق، با ظرفیت ذخیره کردن انرژی در عناصر شیمیایی برابر می باشد.
برای کار کردن باتری موبایل یک سری اجزا وجود دارند که، در تولید کردن و ذخیره کردن انرژی اصلا نقشی ندارند.مثلِ قاب باتری،تراشه های کنترل کننده،و سیم هایی که جریان برق را انتقال می دهند.این اجزا بخش زیادی از باتری را اشغال کرده ، و با این که هیچ نیرویی تولید نمیکنند باعث زیاد شدن وزن باتری می شوند.
در یک باتری لیتیوم یونی معمولی چگالی انرژی ۱۵۰ وات در هر کیلو گرم انرژی تولید می کند.چگالی انرژی از ابتدای تولید تا الان پیشرفت های زیادی داشته است .اما در رابطه با ساختار و مواد تشکیل دهنده ی باتری پیشرفت خاصی نداشته است. تنها راهی که برای افزایش طول باتری وجود دارد بهینه سازی کردن مصرف باتری و استفاده از باتری های بزرگ تر است.اما مشکلی که وجود دارد این است که ضخامت گوشی ها رو ز به روز کاهش پیدا می کند و طبیعتا باید ضخامت باتری ها نیز کم شود.
بعضی ها معتقدند که باید بگذاریم باتری کاملا خالی شود سپس آن را شارژ کنیم اما برخی دیگر بر این باورند که باتری نباید به ۰٪درصد برسد و باتری باید حداقل در حالت ۲۰٪درصد به شارژ متصل شود.
چند نکته درمورد باتری های گوشی
تمام باتری های موبایل دارای یک طول عمر مشخص می باشند و بعد از مدتی به دلیل شارژ شدن زیاد ،باتری دیگر آن عملکرد سابق خودرا ندارد.علت این موضوع این است که مواد شیمیایی که جریان الکتریسیته تولید می کنند موجب این می شوند، که لایه های بسیار نازک لیتیوم روی الکترودها قرار بگیرند ،و باعث می شود مقدار کم تری الکترود برای تولید کردن برق در دسترس باشد.از طرف دیگر نیز مقاومت باتری نیز افزایش می یابد. هرچقدر مقاومت باتری بیشتر باشد حفظ کردن ولتاژ برای باتری سخت تر خواهد بود.برای خرید انواع باتری موبایل به سایت معتبر و با اصالت فونی شاپ مراجعه کنید.